Kedden rendőrök foglaltak le öt lesoványodott, teljesen kiéheztetett kutyát és három csontsovány birkát Egerben. Környezetük csupa hulladék, szemét és állati ürülék volt. A kutyák egy négyzetméternyi kennelben szorongtak, hosszú ideje víz és élelem nélkül, egy idős, beteg kutya pedig a kazánházban vegetált (szegényről vannak képek a lenti linken). A birkák egy sötét odúban kucorogtak, várva, hogy kiszabadulhassanak és legelhessenek egy kicsit. A kiérkező állatorvos megállapította, hogy a körülmények egyértelműen kimerítik az állatkínzás fogalmát, az állatokat lefoglalták, ám elszállításuk aznap nem volt lehetséges.
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/sajat-mocskukban-fetrengtek-az-ehezo-allatok-fotokkal-326516
A rossz körülmények között senyvedő állatok elszállítása sajnos ma sem sikerült. A probléma forrása a nem egyértelmű önkormányzati rendelet.
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/bonyolodik-a-baranyok-ugye-326575
Holnap újra próbálkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr232280915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása