Jessy, a megnyúzott kiskutya

2010.08.30. 19:50

Sajnos újabb rossz hírem van, ugyan nem hazánkból, de az eset mindenképpen megrázó. A segítségem megint Linda volt, ugyanis ő bukkant rá egy közösségi oldalon a hírre, ami aztán különböző forrásokból, többek között a szóban forgó menhely honlapjáról megerősítést nyert. Bár ne így lett volna.

Bulgáriában szombat éjjel betörtek egy állatmenhelyre, és különös kegyetlenséggel megkínoztak egy három hónapos kiskutyát, Jessyt. Jessy egészen pontosan másnap repült volna új otthonába, ugyanis egy holland pár fogadta (volna) örökbe, ám a gyilkosok megfosztották a kutyust a boldog élet lehetőségétől. Reggel az önkéntesek akadtak rá Jessy lenyúzott bőrére és levágott fejére, amikor a menhelyre értek. Vérnyomok híján a gyanú szerint a gyilkosok betörtek, elvitték a kutyát egy ismeretlen helyre, ahol alávetették a kínzásoknak, majd visszavitték a menhelyre a bőrét és a fejét. (KÉP, erős idegzetűek számára.)
Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen, a nyomravezetőnek jutalmat ajánlottak fel.
A szörnyű tettet nem a pillanat szülte, hanem egy előre eltervezett figyelmeztetésnek szánták az állatkínzók. Bulgáriában, ha valaki megver vagy megöl egy állatot, még akkor is gond nélkül elsétálhat, ha elkapják - az állatkínzást nem szankcionálják különösebben, sőt! Az elkövetőnek maximum egy jelképes összeget kell kifizetnie büntetés gyanánt. Az állatvédők próbálják meggyőzni a törvényhozást, hogy szigorúbb szankciókra lenne szükség, és az állatkínzás egy mindenkit érintő probléma és veszély.
Lenne mit javítani az emberek hozzáállásán. A bulgáriai televíziós műsorvezető, Martin Karbovski például kifejezetten buzdítja nézőit az állatokkal szembeni kegyetlenkedésre, és arra tanítja őket, hogy miként keverjenek mérget abba az eledelbe, amivel aztán a kóbor állatokat megetethetik...
Hírek angolul, de fent röviden már összefoglaltam:
http://arsofia.com/8315/horrible-crime-in-bogrov-shelter
http://ireport.cnn.com/docs/DOC-485897

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr712259656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacslinda 2010.08.30. 20:18:19

Huhh,nagyon jól összeraktad a hírt! Gratulálok!
Ez a kiskutya valami gyönyörű volt. :(
Akkor Bulgáriában még durvább a helyzet,mint itthon. hiába fogják el az elkövetőt (aki bizonyára nem normális!)
Az meg,hogy élő adásban buzdítanak állatkínzásra: ,,Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik" Mahatma Gandhi
süti beállítások módosítása