Hírek

2010.12.28. 15:10

Egy 59 éves jákói nőt két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság. Az asszony több mint száz szárnyast, közel félszáz kutyát (!!), kéttucatnyi kecskét, tizenöt disznót és három birkát tartott rossz körülmények között, a beteg állatokat sem kezeltette. Képek: http://sonline.hu/galeria/29791
http://www.origo.hu/itthon/20101215-allatkinzasert-jogerosen-felfuggesztett-buntetest-kapott-egy-jakoi-asszony.html

Hatvanban egy család nyolc hónapos labrador kiskutyáját lőtték le. A Morzsit keresztüllövő ismeretlen tettes ellen állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/allatkinzas-fegyverrel-vegeztek-ki-morzsit-349260

Kunszentmártonban többszáz birka éhezett és fagyoskodott hosszú ideje a puszta közepén. Sok állat vemhes volt, az állatvédők az utolsó pillanatban érkeztek, ugyanis több báránynál megindult az ellés. A kisbárányok véresen feküdtek a hóban, a legtöbbjüket sikerült megmenteni. Ez a negyedik alkalom, hogy a 71 éves férfi (a nyáj tulajdonosa) állatait lefoglalták állatkínzás miatt - a most lefoglalt 350 birkával együtt már kilencszáz állatnál tartanak! Egy évvel ezelőtt előfordult, hogy jégbe fagyva találták meg a férfi állatait, akik már egymást kezdték el enni... A négy állatkínzási ügy közül még egyetlen egyben sem született ítélet, így ezt a hulladék embert semmi nem korlátozza az állattartásban...! További négyezer birkát tart még felügyelet nélkül. Megőrülök.
http://www.hirado.hu/Hirek/2010/12/22/19/Tobbszaz_birka_ehezett_Kunszentmartonban.aspx

Egy másik lelketlen gazda a szarvasmarháit tartja kint a fagyban. Az állatok láncra verve, étlen-szomjan a jeges sárban fetrengenek, vagy épp a lábukat emelgetik, hogy bele ne fagyjon a talajba. A gazda azzal menti magát, hogy az állatokat úgynevezett ridegtartásban tartja, ahhoz pedig nem szükséges az istálló. Természetesen az állatvédelmi törvénynek és a felelős állattartásnak ezek a körülmények nem felelnek meg.
http://www.origo.hu/itthon/20101206-szarvasmarhakat-eheztetnek-szekszard-mellett.html
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr412544175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása