Újabb felfüggesztett

2010.11.24. 20:10

Számtalan állatkínzásról kell újra és újra beszámolni, ám a történet többnyire véget ér ott, hogy az eljárás megindult, és sajnos nagyon ritka, hogy valamit megtudunk arról is, hogy az elkövetők végül milyen büntetésben részesültek. Bár a végeredmény itt is csupán felfüggesztett...

A blog indulásakor volt szó már erről az esetről, amelyben most ítélet született. Két férfi érkezett látogatóba a kutya gazdájához, majd mivel az állatot nem találták elég barátságosnak, először sörétes puskával lövöldöztek rá, majd egy vascsővel elkezdték verni szegényt. Persze a kutya ki volt kötve egy egyméteres láncra, így esélye sem volt menekülni. A két férfit valójában egy harmadik utasította arra, hogy barátnője udvaráról tüntessék el Picurt. A budapesti illetőségű K. József mindezért egy-egy fröccsöt fizetett a két férfinek.
A kutyán a brutális bántalmazás során sok sérülés keletkezett, emellett pedig az általános állapotából is nyilvánvaló volt, hogy rossz körülmények között tartották.
Idézem: "Dr. Macsári József bíró mindhárom vádlottat — végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett — négy hónap börtönbüntetésre ítélte.  A vádlottakat kötelezte az eljárás során felmerült 89 ezer 134 bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítéletet az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában tudomásul vette. A vádlottak szintén. A III. rendű vádlott védője viszont fenntartott három nap gondolkodási időt, így védence esetében az ítélet nem emelkedett jogerőre."
http://www.beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/froccsert-gyotortek-meg-picurt-a-kegyetlen-bucsai-allatkinzok-344811
 

További felfüggesztett börtönbüntetésekről is be tudok számolni. Két férfi október végén két derecskei udvarból baromfit lopott, összesen hetvenet. Zsákba tették őket, ám a kacsák és a tyúkok mind megfulladtak, így lopás mellett állatkínzással is vádolták az elkövetőket. Az egyik férfi 3, a másik 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
http://www.police.hu/print/friss/Haj_101118-01.html

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr252471137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása