Állatkínzó cirkusz

2010.08.11. 20:43

Az állatok könyörtelen kihasználásának számomra egyik legfelfoghatatlanabb formája a cirkuszi kegyetlenkedés. Ahogy medvéket, elefántokat és számtalan egyéb élőlényt teljesen természetellenes mutatványokra vesznek rá csupán emberek szórakoztatása céljából (pontosabban a minél magasabb bevétel termelése érdekében), és erre valóban igény is van az emberek részéről - bizarr jelenség, amit nem tudok hova tenni. Aki jegyet vesz és elmegy szórakozni ezekre az állatkínzásokra, ugyanolyan bűnös a szememben, mint aki a produkciók előkészítése során és alatt gyötri az állatokat.
És a kapcsolódó hír: Kínában egy alapítvány próbálja felhívni a figyelmet egy cirkusz kegyetlenkedésére, amely során veréssel, kínzással kényszerítenek mackókat akrobatikus mutatványokra, majmokat biciklizésre, és még sorolhatnánk... Ha mindez nem lenne elég, (szerintem nem egyedülálló módon) az állatok víz és élelem nélkül, számukra szűk ketrecekben élnek.
A linken videó is megtekinthető: http://www.mon.hu/hirek/Nemzetkozi/cikk/video-hihetetlen-mutatvanyokra-kenyszeritenek-allatokat/cn/news-20100811-12270812
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr642215481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása