Kutyakínzások

2010.11.24. 22:37

Kezdjük ott, hogy valaki kérelmet nyújtott be az Alkotmánybírósághoz, hogy Magyarországon is legyen ehető a kutyahús... Ugyan csak egy ócska bulvárműsor, de videó itt nézhető.
 

Ismeretlen vadászok lelőttek a Bükki Nemzeti Park területén két kutyát. Alexet és Lénát éppen sétáltatták, ám semmilyen szabályt nem hágtak át, a két állat a vezetőjük közelében tartózkodott, nem távolodtak el a megengedett távolságnál messzebbre, láthatóan nyakörv volt rajtuk, vadat nem űztek. Nem lehet tudni, hogy kik vadásztak az egyébként fokozottan védett területen, a tulajdonosok a rendőrségen bejelentést tettek. A két lelőtt kutya közül az egyiket az Egri Speciális Mentők számára képezték ki.
http://www.egriszin.hu/?c=cikk&id=6631


Egy kislányhoz érkezett látogatóba egy barátja, aki egy kiskutyát is vitt magával. A három hónapos kutya áttévedt a szomszéd kertjébe, aki emiatt vasvillával addig ütötte, amíg bele nem pusztult. A kislány és az anyukája hiába kérlelték. A kiérkező állatvédőknek annyit mondott a férfi, hogy nem érti, miért pusztult el ilyen nehezen, amikor egy ütés elég szokott lenni... A feljelentés megtörtént, a nyomozás elindult.
http://ujsag.allatvilag.net/2010/11/vasvillaval-agyonverte-a-kolyokkutyat-a-szomszed/


Tiszaföldváron
egy férfi kutyáját saját udvarán megtámadta ismeretlen tettes. A vizsgálatok szerint súlyos sérüléseket okozott neki, majd meg is mérgezte. A kutyus ugyan még életben volt, amikor a gazdája megtalálta, ám segíteni már nem tudtak rajta, és az állatorvos szakvéleménye alapján el kellett altatni. A férfi a rendőrségen bejelentést tett, a nyomozás ismeretlen tettes ellen állatkínzás ügyében megindult.
Két nappal az eset előtt Szolnokon szintén egy zárt udvarban lévő kutyát lőtt meg valaki. Az állatot megműtötték, sérülését vélhetően légfegyverrel okozták.
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/a-brutalis-bantalmazast-tulelte-de-a-mergezest-mar-nem-344045#p2

Bántalmazta kutyáját egy székesfehérvári iskola és óvoda előtt egy férfi. Az iskolából kilépő pedagógus látta meg (egy óvónővel, valamint egy kislánnyal és annak anyukájával együtt), amint egy nagyobb testű kutyát rugdos egy 40-50 év közötti férfi. Megkérdezték, hogy az ő kutyája-e, erre az ember motyogott valamit, bevágta az állatot az autójába és elhajtott. A szemtanúk a rendszámot felírták, a rendőrségen bejelentést tettek.
http://www.fmh.hu/cimlapon/20101119_allatkinzas

Egy néni felakasztott kiskutyát talált az erdőben. Az állaton már nem lehetett segíteni.
http://ujsag.allatvilag.net/2010/11/felakasztottak-a-kiskutyat/

Egy család úgy költözött el Zalaszabarról Zalabércre, hogy fiatal kutyájukat ott hagyták, és nem gondoskodtak róla. A kutyát a szomszédok etették, majd az egyik környékbeli lakó segítségével Zalaegerszegre került egy új gazdához. Ez a férfi ekkor felfigyelt egy másik kutyára is, amelyiket úgy kötöttek ki, hogy a láncot benőtte a nyaka, és állatorvosnak kellett kiműteni. Ez a kutya is ideiglenes befogadónál van, s már érdeklődtek utána állatbarátok.
http://www.zalaihirlap.hu/cimlapon/20101119_zalaszabar_allatkinzas_kutyak
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr352471505

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.powsolnet.com/ 2018.02.13. 15:18:12

Adele - Someone Like You (olyat mint te) - Dalszövegek magyarul - angolul

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása