Kutyakínzások

2010.10.07. 22:32

A Vidám Mancsokhoz beérkezett névtelen bejelentés szerint a kutya igen rossz körülmények között élt: nem etetik rendesen, és a nyakába belenőtt a lánc. A kiérkező állatvédők, akiket egy nő engedett be, megállapíthatták, hogy a másfél méteres láncra kötött kutya vize poshadt, élelme büdös. A nő megengedte, hogy elszállítsák a kutyát az egri Állatkórházba, ahol ki kellett műteni a testéből a fémláncot. Az állat várhatóan hosszabb lábadozás után újra egészséges lesz. Gazdái ellen feljelentést tettek állatkínzás miatt.
http://www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/a-szerencsetlen-kutya-husabol-vagtak-ki-a-lancot-330748

Kállósemjénből is riasztás érkezett állatkínzás ügyében. A polgármester elmondása szerint egyáltalán nem jellemző ilyesmi a településen, sőt, az ott élők figyelnek az állatokra és kóbor kutyák sincsenek. Az elkövető kilétére fény derült, mivel a község nem túl nagy, és nehezen maradnak titokban a dolgok, de azért a férfi sem titkolózott különösebben: a helyi kocsmában büszkén el is dicsekedett tettével.
A szóban forgó kutyát az elkövető sarokba szorította, és többször megütötte egy baltával, amellyel a levágta a kutya egyik lábujját, eltörte a jobb mellső lábát, orrát, és az állat gerince is megsérült.
A kutya kórházi kezelés alatt áll, a férfi ellen feljelentést tesznek.
http://www.szon.hu/hirek/Allat/cikk/baltas-allatkinzo-kallosemjenben/cn/news-20080211-08041581
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animalcruelty.blog.hu/api/trackback/id/tr92355070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása